O femeie de 103 ani, din Italia, s-a vindecat de coronavirus

Ada Zanusso FOTO: Facebook
Ada Zanusso FOTO: Facebook

O femeie din nordul Italiei, care în luna august va împlini 104 ani, a reușit să învingă infecția cu coronavirus, potrivit cotidianului italian La Repubblica.

Ada Zanusso s-a îmbolnăvit la începutul lunii martie, în azilul de bătrâni Residenza Maria Grazia, din nord-vestul provinciei Biella, la aproximativ 100 de kilometri vest de orașul Milano.

Din păcate, coronavirusul a răpus în acest azil 21 de bătrâni. „Cineva de acolo, de sus, a uitat de mine și nu m-a luat”, a declarat Ada Zanusso, citată de La Repubblica.

Unul dintre cei patru fii ai italiencei de 103 ani, Giampiero, care a ținut legătura cu mama sa prin intermediul apelurilor video, a spus că Ada Zanusso „citește în continuare fără să poarte ochelari, este curioasă și vrea întotdeauna să știe ce facem”.

„Acum s-a recuperat bine și medicii sunt de părere că ea este cea mai vârstnică persoană din lume care s-a vindecat de COVID-19”, a mai spus fiul Adei Zanusso, pentru tabloidul britanic The Sun.

Femeia a reușit să supravețuiască și pandemiei de gripă spaniolă, care a avut loc în perioada 1918 – 1920.

Alte două femei de 103 ani s-au vindecat de COVID-19, potrivit presei internaționale. Este vorba despre Zbang Guangfen, din orașul în care a pornit pandemia, Wuhan, și o iraniancă a cărei identitate nu a fost dezvăluită, potrivit jurnaliștilor de la The Sun.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.