O femeie de 100 de ani lucrează în continuare șase zile pe săptămână. Ce mănâncă pentru a se menține în formă

FOTO: Alexas_Fotos/Pixabay.com
FOTO: Alexas_Fotos/Pixabay.com

Mariam Todd, din Statele Unite ale Americii, are 100 de ani și continuă să lucreze șase zile pe săptămână. Femeia, din New Jersey, crede că longetivitate sa este datorată obiceiurilor alimentare.

Chiar dacă are 100 de ani, continuă să gătească și să lucreze la magazinul de mobilă pe care i l-a lăsat moștenire tatăl ei.

Într-un interviu pentru Today, ea a spus că „refuză să numească munca ei muncă și că o iubește”.

„Nu pot spune că lucrez când îmi place ceea ce fac, așa că mă simt vinovată dacă spun că lucrez. Nu este pentru toată lumea, dar pentru mine funcționează bine. Mama mea a fost la fel. De fapt, ea a murit aici, în birou, stând aici și făcându-și treaba. Avea peste 80 de ani și a murit stând la biroul ei. Așa că mi-am spus că dacă asta este voia lui Dumnezeu pentru viața mea, așa să fie”, a spus Mariam Todd.

Senioara își cultivă o mare parte din alimente în grădină, mâncând regulat roșii, ardei, castraveți, dovlecei galbeni și dovlecei. De fapt, singura conservă pe care o consumă este varza murată. Se asigură că farfuria sa este „multicoloră” și conține legume.

De asemenea, evită mâncărurile fast-food prea procesate și alcoolul.

Mariam este atât de sănătoasă la 100 de ani, încât nu a mai fost la doctor de trei ani și mulțumește pentru asta dietei sale.

În ceea ce privește dulciurile, are tendința de a alege varianta mai sănătoasă a ciocolatei negre. „Încerc să mănânc bine, să dorm bine și să trăiesc bine”, a spus senioarea.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.