O femeie cu COVID-19 a murit într-un spital din București, după ce a fost dezintubată din greșeală

FOTO: Parentingupstream/Pixabay.com
FOTO: Parentingupstream/Pixabay.com

O pacientă cu COVID-19 internată la spitalul ”Victor Babeș” din Capitală a murit, după ce a fost deconectată de la aparatele care o țineau în viață, în urma unei greșeli, a anunțat conducerea instituției medicale, care a anunțat decesul la Poliție.

Polițiștii de la Serviciul Omoruri și un procuror au ajuns în urmă cu puțin timp la Spitalul Victor Babeș din București, transmite Digi24, și fac cercetări cu privire la decesul în cauză.

Femeia era în stare gravă și a fost dezintubată din greșeală de un brancardier. Acesta ar fi trebuit să deconecteze de la aparate un alt pacient, care murise.

”În seara de 10 decembrie, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost informată cu privire la decesul unei persoane internate într-un spital din sectorul 3. Având în vedere că subzistă suspiciuni cu privire la cauza decesului, Serviciul Omoruri a declanşat verificări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3”, a transmis Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, pentru sursa citată.

Conducerea spitalului a confirmat decesul unui pacient de la ATI care a murit din alte cauze decât cele naturale sau medicale și a anunțat polițiștii, așa cum cere procedura.

Rămâne de văzut la ce concluzie vor ajunge anchetatorii în acest caz, fiind deja dispusă efectuarea necropsiei.