O femeie creează opere de artă pe pielea ei

Ariana Page Russell este din Statele Unite ale Americii și suferă alături de 4-5% din populația mondială de o boală ciudată, numită urticarie dermatografică.

Aceasta se manifestă printr-o sensibilitate crescută la nivelul pielii, iar fiecare atingere lasă urme. Atunci când o persoană care suferă de această boală se scarpină, pielea se irită și se umflă exact pe urmele lăsate de degete. Din fericire, cei care suferă de această formă de urticarie nu simt vreo senzație de durere, iar efectele sunt mai mult la nivel vizual. Întâi se înroșește pielea, apoi se schimbă în alb și iar în roșu.

Ariana creează opere de artă pe corpul săuAriana Page Russell a transformat această afecțiune a sa într-o modalitate de a câștiga bani și de a deveni cunoscută în întreaga lume, informează descoperă.ro.

Cu ajutorul unei tije metalice, ea își trasează pe corp diverse motive decorative sau litere, iar pielea se înroșește și se umflă, dând naștere unor opere de artă. Ariana le fotografiază apoi, deoarece umflăturile nu persistă decât aproximativ 30 de minute. Imaginile le postează pe site-ul său sau le printează la dimensiuni mari, pe care apoi le vinde celor curioși. Mulți oameni s-au declarat curioși de aceste opere de artă nonconformiste.

„Unii cred că e destul de ciudat ceea ce fac. Alţii cred că este frumos sau interesant… sau dezgustător”, a spus Ariana, într-un interviu din 2008, pentru o emisiune celebră din America.


Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.