O femeie care suferea de depresie postnatală și-a ucis fiul de 1 an și 2 luni

depresie postnatală

Foto: minanfotos / pixabay.com

O femeie în vârstă de 30 de ani din județul Caraș-Severin, care suferea de depresie postnatală, și-a ucis copilul în vârstă de 1 an și două luni după ce l-a sugrumat cu mâinile, relatează Știrile PRO TV.

Potrivit postului de televizune Digi 24, femeia suferea de depresie postnatală și făcea tratament pentru această afecțiune.

Femeia din satul Scăiuş, comuma Fârliug, este acuzată de procurori că și-a sugrumat fiul în seara zilei de sâmbătă.

Inițial, femeia le-a spus părinților că băiatul doarme, însă ulterior aceștia și-au dat seama că ceva este în neregulă și au chemat ambulanța în jurul orei 23:00.

Medicii au constatat decesul, iar mama copilului a fost reținută de Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin.

Conform Digi 24, femeia muncea în străinătate și se întorsese recent în țară. Rudele femeii nu știu cine era tatăl copilului.

Depresia postnatală, numită și depresie postpartum (PPD), constă într-un complex de schimbări fizice, emoționale și comportamentale care au loc la unele femei după naștere. Potrivit portalului de sănătate WebMD, PPD este o formă de depresie majoră care debutează în decurs de 4 săptămâni după naștere.

Depresia postpartum este legată de schimbările chimice, sociale și psihologice care au loc la nașterea unui copil. Termenul descrie o serie de schimbări fizice și emoționale pe care le experimentează multe proaspete mame. PPD poate fi tratată cu medicamente și consiliere.

Modificările chimice implică o scădere rapidă a nivelului hormonilor după naștere. Legătura reală dintre această scădere și depresie nu este încă clară. Dar ceea ce se știe este că nivelurile de estrogen și progesteron, hormonii reproductivi feminini, cresc de zece ori în timpul sarcinii. Apoi, aceștia scad brusc după naștere. La 3 zile după naștere, nivelurile acestor hormoni ajung la cât erau înainte de sarcină.

Pe lângă aceste modificări chimice, schimbările sociale și psihologice implicate de nașterea unui copil creează un risc crescut de depresie.

Cele mai multe proaspete mame experimentează stări de tristețe după naștere („baby blues”). Aproximativ una din 10 femei va dezvolta o depresie mai severă și de durată mai lungă după naștere. Iar 1 din 1.000 de femei dezvoltă o afecțiune mai gravă numită psihoză postpartum, potrivit sursei citate.

Foto: minanfotos / pixabay.com

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version