O femeie care a refuzat să se trateze pentru TBC și nu a rămas în izolare a fost arestată și încarcerată

tuse tuberculoză virus
Foto: mohamed_hassan / pixabay.com

O femeie care a refuzat tratamentul pentru tuberculoză timp de mai bine de un an a fost arestată în statul Washington, SUA, anunță publicația Insider.com.

Departamentul local de sănătate îi ceruse femeii din Tacoma, Washington, să se izoleze în ianuarie 2022. Potrivit autorităților, femeia nu și-a finalizat tratamentul și nici nu a rămas izolată.

Femeia a fost încarcerată joi într-o cameră din Închisoarea din Comitatul Pierce. Camera este „special echipată pentru izolare, testare și tratament”, au transmis reprezentanții Departamentului de Sănătate din Tacoma.

„Sperăm că ea va alege să primească tratamentul salvator de care are nevoie pentru a-și trata tuberculoza”, se arată în comunicat.

Tuberculoza este o boală contagioasă care afectează în primul rând plămânii unei persoane. Potrivit Clinicii Mayo, ea se poate răspândi petrecând timp îndelungat cu o persoană infectată, dar și în condiții de aglomerație.

Publicația locală Tacoma News Tribune a relatat că Departamentul de Sănătate din Tacoma i-a cerut femeii să se izoleze pe 18 ianuarie 2022. Potrivit dosarelor judiciare obținute de Tacoma News Tribune, femeia a început tratamentul pentru tuberculoză, dar nu l-a finalizat.

Apoi, femeia a refuzat tratamentul și nici nu a rămas în izolare. În luna martie, un judecător a emis un mandat civil de arestare pentru femeie.

Potrivit autorităților americane, tuberculoza este considerată „în mare măsură controlată” în Statele Unite. Cu toate acestea, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA estimează că aproximativ 13 milioane de oameni din Statele Unite trăiesc cu tuberculoză inactivă. La un moment dat, 1 din 10 cazuri ar putea deveni activ.

Foto: mohamed_hassan / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.