O femeie a sărit să-l bată pe polițistul care o scotea de sub pumnii soțului

poliția DNA achiziții
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

O femeie în vârstă de 32 de ani, din Iași, a fost condamnată la opt luni de închisoare cu suspendare după ce a fost găsită vinovată de ultraj.

Aceasta a agresat un agent de poliție care o salvase din mâinile de soțul agresiv, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Întâmplarea a avut loc într-o noapte din luna iunie 2014. Femeia era bătută în mașină, oprită în mijlocul unei intersecții. Însă, imediat după ce polițiștii au intervenit să-l oprească pe agresor, soția acestuia a început să agreseze pe oamenii legii.

Femeia a fost condamnată la opt luni de închisoare cu suspendare și trebuie să achite daune morale în valoare de 3.000 de lei polițistului agresat. „Deplasându-se la faţa locului, cei doi agenţi au oprit autoutilitara la aproximativ 6 metri de autoturismul BMW, oprit între rondul Podu Roş şi podul rutier, cu faţa spre sediul PNL, în mijlocul intersecţiei.

Cei doi poliţişti au observat că un bărbat, identificat ulterior ca fiind S.B.I., o lovea în mod repetat pe femeia de pe scaunul şoferului, amplasat pe partea dreaptă, inculpata Stratulat Oana Cristina, aceasta din urmă ţipând de durere”, se arată în motivarea judecătorilor.

Potrivit judecătorilor, ea l-a bătut și pe soț când poliţiştii au cerut actele de identitate ale bărbatului, așa că au fost despărțiți tot de polițiști.

„După despăţirea celor doi, în timp ce agentul M. îl ţinea pe bărbat, care pentru moment părea că se calmase, inculpata Stratulat Oana Cristina a încercat să îl lovească peste faţă pe agentul C.D. reuşind doar să îl zgîrie.

Întrucât atenţia agentului M. s-a îndreptat spre acest incident, S.B. a adoptat brusc o atitudine violentă faţă de acesta, reuşind să îl lovească în zona feţei, ceea ce i-a determinat pe ambii agenţi de poliţie să procedeze la punerea la pământ şi imobilizarea acestuia, timp în care inculpata a intervenit în sprijinul soţului său, trăgându-l pe agentul C. de haină şi de mână“, se mai arată în motivare, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Poliţistul victimă din dosar i-a cerut femeii să aştepte în autospeciala maşinii, însă aceasta nu s-a conformat şi l-a lovit în zona feţei, provocându-i echimoze şi zgârieturi. Ulterior, agentul a obţinut şi certificat medico-legal, rănile sale fiind uşoare.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.