O femeie a născut într-un copac în timpul unei furtuni care a ucis peste 700 de oameni

Mama Amelia și micuța Sara. Foto: Organizația Națiunilor Unite

O femeie din Mozambic a născut într-un arbore de mango în care se refugiase din calea devastatorului ciclon Idai.

Amelia a născut o fată în copac, unde l-a urcat și pe celălalt copil al ei, un băiețel de doi ani. Cei trei au fost salvați două zile mai târziu, după furtuna care a ucis peste 700 de oameni.

Nu este, însă, pentru prima oară când se întâmplă ca o femeie să nască în astfel de circumstanțe în Mozambic. În urmă cu aproape două decenii, o altă fetiță a venit pe lume tot într-un copac, în timpul unor inundații în sudul țării.

”Eram acasă cu fiul meu de doi ani când, fără niciun avertisment, apa a început să intre în casă”, a declarat Amelia pentru Unicef, scrie BBC.

”N-am avut ce face, a trebuit să mă urc în copac. Eram doar eu și fiul meu”, a mai spus mama eroină din Mozambic.

Acum, Amelia și cei doi copii ai săi locuiesc într-o tabără de refugiați și au o stare bună de sănătate.

În urmă cu 19 ani, o altă mamă din Mozambic, Sofia, a dat naștere unei fetițe, Rosita, într-un copac înconjurat de ape. Cele două au fost salvate de un elicopter.

”Plângeam, urlam. Nu îmi mai dădeam seama dacă vine copilul sau dacă îmi este prea foame”, povestea în urmă cu aproape două decenii Sofia, adăugând: ”În acele zile, mulți oameni au pierdut totul, însă eu am câștigat ceva”.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.