O femeie a murit după ce a mâncat într-un restaurant cu o stea Michelin

FOTO: rawpixel/Pixabay.com
FOTO: rawpixel/Pixabay.com

S-a deschis o anchetă în Valencia, după ce o femeie a murit după ce a mâncat într-un restaurant cu o stea Michelin. Mai mult, alte 29 de persoane au avut simptome de toxiinfecție alimentară.

Potrivit The Guardian, unei femei, în vârstă de 46 de ani, i s-a făcut rău după ce a mâncat la restaurantul Riff împreună cu soțul și fiul său. A ajuns la spital și a murit duminică. Soțul și fiul său sunt în continuare sub tratament și supraveghere medicală.

După ce au început o anchetă, autoritățile spaniole au descoperit că alte 75 de persoane care au mâncat la restaurantul Riff între 13 și 16 februarie s-au simțit rău. La 29 de clienți ai resturantului au fost confirmate toxiinfecții alimentare.

Restaurantul, care are reputație internațională, a fost deschis în 2001 de un bucătar german. În 2009 a obținut o stea Michelin.

Reprezentanții anchetatorilor au declarat că încă se cercetează pentru a se stabili clar dacă există vreo legătură între moartea femeii și faptul că a mâncat la restaurant și deocamdată nicio persoană nu a fost audiată pentru a fi inculpată.

Procurorii așteaptă acum raportul medico-legal. Chef-bucătarul Bernd Knollera confirmat, într-o postare pe Twitter, că a decis închiderea temporară a restaurantului.

„De la început, am colaborat cu departamentul Sănătății pentru clarificarea faptelor”, a scris el, „în așteptarea rezultatelor preliminare efectuate”. Knoller a spus în că „în cursul primelor anchete și inspecțiilor făcute, s-a constatat că restaurantul respecta toate standardele sanitare”.

FOTO: rawpixel/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.