O femeie a cumpărat trei case cu 3 euro, în Sicilia

Orașul Mussomeli FOTO: Wikimedia Commons
Orașul Mussomeli FOTO: Wikimedia Commons

O femeie din California a cumpărat trei case abandonate dintr-un sat din Sicilia. Pe ele a dat doar 3,3 dolari. Potrivit Business Insider, în multe localități părăsite din Italia au fost scoase la vânzare case la prețuri foarte mici, pentru a fi atrași cât mai mult locuitori.

Rubia Daniels a crezut că știrile legate despre casele care se vândă la prețuri simbolice, de 1 dolar, nu sunt adevărate.

„Nu mi-a venit să cred. Este unul dintre lucrururile pe care trebuie să le încerci personal. Am vrut să verific informațiile și în trei zile eram în Italia, unde am închiriat o mașină și o cameră de hotel”, a povestit femeia.

A petrecut zece zile în Mussomeli, un mic oraș din Sicila și a cumpărat aici trei case abandonate. Pentru fiecare a dat 1 euro, adică 1,10 dolari, iar tranzacția a fost confimată și de organizația care se ocupă de vânzarea caselor.

Rubia s-a mutat în urmă cu 30 de ani din Brazilia în California și a spus că atmosfera din micul oraș italian îi aduce aminte de copilăria ei.

„Oamenii au fost foarte primitori și toată lumea și-a dorit să bea o cafea cu mine. Agenții imobiliari m-au îmbrățișat ca pe o soră – au fost alături de mine în fiecare zi cât timp am stat acolo”, a spus Rubia.

Femeia și-a făcut deja și planurile pentru cele trei case: „Vreau ca cea la care lucrez acum să fie o galerie de artă. Una dintre case o voi păstra să locuiesc în ea, iar pe cea de-a treia, care este și cel mai mare proiect al meu, vreau să o transform într-un centru de relaxare, de care să profite comunitatea”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.