O femeie a cheltuit peste 16 milioane de lire într-un magazin

Soția unui fost bancher închis pentru corupție a cheltuit echivalentul a peste 16 milioane de lire în renumitul magazin Harrods, din Londra.

Zamira Hajiyeva a cheltuit suma în decursul a 10 ani, între 2006 și 2016. Potrivit BBC News, aceasta a cheltuit în medie 4.000 de lire pe zi. Cel mai mult a cheltuit într-o singură zi 150.000 de lire pe bijuterii.

Zamira Hajiyeva a pierdut la tribunal dreptul de a-și păstra secretă identitatea în scandalul de corupție. Femeia originară din Azerbaidjan riscă acum să își piardă casa în valoare de 15 milioane de lire sterline din Londra, precum și un teren de golf din Berkshire, dacă nu își va putea justifica averea în fața judecătorilor, potrivit BBC.

Jahangir Hajiyev, soțul ei, a fost CEO al Băncii din Azerbaidjan, din 2001 până în 2015, când a demisionat. A fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru fraudă și deturnare de fonduri și va trebui să returneze 39 de milioane de dolari.

Potrivit unei legi anticorupție din Marea Britanie, aceasta și soțul ei trebuie să explice judecătorilor cum au reușit să cumpere casa din Londra, dar și de unde a avut bani de cumpărături la celebrul magazin.

Harrods este un celebru magazin din Londra în care se vând produse de lux. Se întinde pe o suprafață de 20.000 de metri pătrați. Afacerea a fost începută de Charles Henry Harrod în 1824.

FOTO: Mikegr~commonswiki/Wikimedia Commons
FOTO: Mikegr~commonswiki/Wikimedia Commons

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.