O fată de 15 ani în moarte cerebrală a salvat viața altor 3 copii. Părinții au acceptat donarea organelor sale

transplant spital doctor

Foto: Agenția Națională de Transplant (pagina de Facebook)

O fată în vârstă de 15 ani, care se afla în moarte cerebrală după ce a suferit un accident rutier la Cluj-Napoca, a salvat viețile a 3 copii cu probleme grave de sănătate care au primit organele sale.

„Un destin frânt brusc şi mult prea devreme, la doar 15 ani, salvează viaţa altor 3 copii! Transplantul înseamnă VIAŢĂ! Sunt momente în viață când destinul lovește fără milă. E ca și cum o lume întreagă ar dispărea subit, printr-o sentință crudă şi de neînţeles. La Cluj, un accident rutier a făcut să dispară o lume de numai 15 ani. O dramă care schimbă definitiv viața familiei, pentru că nimic nu se compară cu durerea pierderii unui copil. Cu toate acestea, părinții au reușit să găsească puterea de a transforma imensa lor durere în viaţă pentru alţi copii, să dăruiască altor părinţi fericire. Când destinul loveşte pe neaşteptate atât de crunt, decizia de a oferi altor semeni necunoscuţi o şansă la viaţă, nu poate fi decât un gest al iubirii şi generozităţii supreme”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Agenției Naționale de Transplant.

O adolescentă de 14 ani a fost salvată prin transplant de ficat, realizat la Institutul Clinic Fundeni.

Ceilalți doi copii care au primit organele fetei au 8 și respectiv 14 ani. Copiii sufereau de insuficiență renală cronică și au primit şansa la viaţă prin transplant renal la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal – Cluj-Napoca. Evoluția postoperatorie este favorabilă, cu reluarea imediată a funcționalității celor două grefe.

„Ne înclinăm cu profundă recunoştinţă în faţa părinților îndurerați. Gândul că alți 3 copii vor trăi de pe urma gestului făcut poate va aduce o minimă alinare. Vă mulțumim din inimă!”, au mai transmis reprezentanții Agenției Naționale de Transplant.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version