O fată de 13 ani a sunat la 112 și a spus că a fost răpită, după ce a primit o provocare online. Zeci de polițiști au căutat-o

telefon
Foto: Pexels / pixabay.com

O fată de 13 ani din Zărnești, județul Brașov, a sunat la 112 și a anunțat că e răpită de pe stradă, după ce a primit o provocare online. Zeci de polițiști au căutat-o, însă fata se afla acasă, relatează libertatea.ro.

Fata a sunat la 112 marți seara, pe 15 octombrie, și a spus că este răpită, fără să ofere alte detalii. Convorbirea s-a întrerupt, iar Poliția Brașov a mobilizat aproape 100 de persoane care au început să o caute.

„O persoană de sex feminin a semnalat faptul că a fost luată cu forța de persoane necunoscute și urcată împotriva voinței sale într-un autovehicul. La momentul efectuării apelului, aceasta nu a putut oferi răspunsuri la întrebările esențiale ale operatorului privind identitatea sa, descrierea vehiculului sau locația în care se află, iar convorbirea s-a întrerupt, fără a putea fi reapelată.

„Deși informațiile furnizate erau extrem de limitate, prin utilizarea tehnicilor avansate de localizare și coroborarea altor date obținute din teren, la data de 17 octombrie au fost emise trei mandate de percheziție domiciliară, în Cartierul Săticel, din orașul Zărnești”, a transmis Poliția Brașov.

La percheziții, polițiștii au găsit mobilul de pe care s-a sunat la 112, dar și pe adolescenta în vârstă de 13 ani. „Fata a recunoscut că a inventat acest scenariu după ce a primit o provocare pe o rețea de socializare, astfel că a semnalat o răpire inexistentă. După efectuarea apelului, ea a refuzat să răspundă apelurilor insistente ale operatorului 112, a închis terminalul mobil și a aruncat cartela SIM pentru a evita identificarea”, a mai transmis Poliția Brașov.

Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru infracțiunea de inducere în eroare a organelor judiciare, faptă pedepsită cu până la 3 ani de închisoare sau cu amendă.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.