O fată a anunțat la Telefonul Copilului că vrea să moară. „Nu vreau să mor singură”

sinucidere pastile
Foto: HASTYWORDS / pixabay.com

O adolescentă de 17 ani a sunat joi seara, 12 septembrie, la Telefonul Copilului, și le-a spus psihologilor că se va sinucide deoarece nu mai suportă abuzurile tatălui vitreg.

Fata luase deja mai multe medicamente, însă din fericire ea a fost salvată la timp, cu ajutorul Poliției.

„“Nu vreau să mor singură.” Acesta a fost mesajul pe care specialiștii noștri l-au primit aseară de la o adolescentă care ne-a sunat la 116 111 ca să ne spună că nu mai suportă abuzurile tatălui vitreg și vrea să se sinucidă. Consumase deja două folii de medicamente antidepresive și alcool. Împreună cu Poliția Română am reușit să îi salvăm viața”, a anunțat Asociația Telefonul Copilului.

„Psihologii noștri au menținut legătura cu tânăra până la momentul la care polițiștii au identificat locul în care aceasta se afla și au preluat-o. Investigațiile autorităților vor continua după ce starea tinerei se va îmbunătăți. Mulțumim Poliției Române pentru intervenția promptă”, au mai precizat reprezentanții ONG-ului.

Potrivit unui comunicat al Poliției citat de Digi24, tânăra a fost descoperită după 45 de minute într-un bloc din sectorul 4 al Bucureștiului, într-o stare somnolentă.

Minora a fost transportată cu ambulanța la spital, unde a rămas în grija medicilor.

„La acest moment colegi din cadrul Secției 16 efectuează cercetări pentru a stabili ce a condus la acest gest, care putea conduce la deces. Mulțumim celor din call center-ul Asociației Telefonul Copilului, care au menținut dialogul cu minora aflată în dificultate, până la momentul în care polițiștii au ajuns la ea”, mai anunță Poliția în comunicatul de presă.

Asociația Telefonul Copilului este o organizație neguvernamentală și non-profit, înființată în anul 2001, care apără drepturile copilului şi ale familiei. La numărul de telefon 116 111 persoanele care au o problemă pot primi asistență gratuită.

Foto: HASTYWORDS / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.