O familie a primit o factură la energie de peste 27.000 de lei. Reacția Electrica

Sursa: adevarul.ro

O familie din Alba Iulia a primit o factură la energie de la Electrica în valoare de aproape 28.000 de lei. Oamenii au publicat factura pe Facebook și au spus că nu poate fi vorba decât de o greșeală.

„Împreună. De peste 120 de ani…Şi facturile cred ca tot de-atunci se adună. Care este reacţia social acceptată când primeşti o factură de 27.808,13 lei, sâmbătă după-masa?”, au scris oamenii.

Perioada de facturare trecută pe documentul primit este 12 iulie 2021 – 10 august 2021.

Nota de plată ar fi venit pentru un consum de 39.313 kwh, iar factura ar fi trebuit plătită până la data de 9 septembrie 2021, relatează adevarul.ro.

Luni, 30 august, Electrica Furnizare a transmis că, într-adevăr, este vorba despre o eroare.

„Electrica Furnizare informează cu privire la cazul clientului din Alba Iulia, care a primit o factură în valoare de 27.808,13 lei, ca urmare a unei anomalii pe lanţul de facturare şi în sistemul informatic. Electrica Furnizare precizează că factura menţionată în cadrul articolelor de presă este o factură cu caracter de regularizare, emisă în baza citirii efectuate de către operatorul de distribuţie zonal. Din cauza unei anomalii pe lanţul de facturare şi în sistemul informatic, factura în cauză a fost transmisă automat, în mod eronat, către client. Compania Electrica Furnizare a luat decizia de a storna factura până la clarificarea modului de funcţionare a întregului lanţ de facturare, inclusiv a contorului de la locul de consum în cauză”, se arată în comunicatul de presă al Electrica.

factură electrica
Sursa: adevarul.ro
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.