O facultate din România organizează examenul de admitere în Arena Națională

Sursa foto: Wikimedia Commons

Arena Națională, cel mai încăpător stadion al țării, ar putea deveni loc de examen pentru candidații la admiterea într-una dintre cele mai importante facultăți ale Capitalei.

Arena Națională ar urma să găzduiască examenul pentru înscrierea la Facultatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, din Capitală.

„Deși situația epidemiologică este dificilă, noi încercăm să păstrăm tradiția de a da examenul cu prezența absolvenților și a candidaților la această admitere. Totul este imprevizibil. Noi trebuie să fim flexibili pentru a ne adapta la condițiile respective”, a declarat, pentru Digi24, Viorel Jinga, rectorul instituției de învățământ.

Universitățile și facultățile din România încearcă să se adapteze la restricțiile impuse de autorități pentru limitarea efectelor pandemiei de coronavirus.

Multe dintre instituțiile de învățământ superior au anunțat că vor organiza examene online. Depunerea dosarului se va face în format electronic, iar actele în original vor fi aduse abia când situația o va permite, mai precizează sursa citată.

Organizarea examenului pe stadion nu este o idee originală. Țările asiatice folosesc adesea terenurile sportive pentru a testa elevi sau viitori angajați.

Modelul a fost preluat recent și de europeni. Universitatea din Leuven, în Belgia, a anunțat că va organiza examenele pe stadionul din localitate.

De asemenea, belgienii au anunțat că examenele se vor organiza pe o perioadă mai lungă de timp, astfel încât să fie evitate și mai mult aglomerările de oameni.