O elevă, fiica unei femei cu coronavirus, a mers la școală până ieri

Foto: scoala4moreni.ro

O elevă din clasa I, de la Școala nr. 56 din București, care trebuia să se afle în autoizolare acasă, după ce mama ei a fost testată pozitiv cu coronavirus, a mers la școală până ieri, potrivit Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

În prezent, copilul se află alături de bunici. Direcția de Sănătate Publică din București va testa toată familia în următoarele ore. Mama elevei, internată la Spitalul „Matei Balș”, este una dintre persoanele întoarse pe 29 februarie din Israel. Potrivit medicilor, femeia are o stare bună și este asimptomatică.

Până la ora 16:00, în România erau confirmate 35 de infecții cu noul coronavirus.

Procurorii au deschis dosar penal pe numele polițistului pensionar bolnav de COVID-19 de la care au contractat boala șase persoane. Bărbatul era internat la Spitalul Gerota din 5 martie și a ascuns faptul că se întorsese din Israel.

Potrivit Grupului de comunicare strategică, pe numele bărbatului de 60 de ani a fost deschis un dosar penal, sub coordonarea Parchetului Judecătoriei Sector 2, pentru infracțiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, prevăzută de articolul 352 din Codul Penal.

Bărbatul, pensionar al MAI din 2015, care lucrează la ADP Sector 4, s-a întors pe 26 februarie din Israel, unde sunt confirmate mai multe cazuri de infecții cu COVID-19.

După ce testul a ieșit pozitiv a început o anchetă epidemiologică pentru a se stabili persoanele cu care a intrat în contact. Ieri s-a aflat că a împărțit și mărțișoare pe 2 martie la serviciu. S-a stabilit că a intrat în contact cu peste 120 de persoane. Ieri, trei persoane care au intrat în contact cu bărbatul de 60 de ani au fost descoperite ca fiind infectate cu noul coronavirus. Este vorba despre fiul, nora și nepotul bărbatului.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis că bărbatul a fost internat în spitalul „Dimitrie Gerota” pe 5 martie cu simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții cu coronavirus.

La câteva zile după internare, însă, a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observație să solicite efectuarea testului pentru COVID – 19. Testul s-a dovedit pozitiv.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.