O cunoscută stațiune din România a rămas fără apă curentă din cauza secetei

colibița
Foto: Maximliviu7 / Wikipedia.org

Stațiunea montană Colibița din județul Bistrița-Năsăud, cunoscută pentru lacul pitoresc cu același nume, a rămas marți fără apă curentă, după ce compania de furnizare a apei a sistat alimentarea din cauza secetei prelungite.

Sunt afectate atât locuințele oamenilor, cât și hotelurile, pensiunile, restaurantele și instituțiile din zonă.

„În contextul lipsei de precipitații din această perioadă, punctul de captare care asigura alimentarea cu apă a localității Colibița este considerabil afectat”, a transmis Aquabis Bistrița, operatorul regional de apă-canal, menționând că apa va fi sistată în zilele 27-28 august.

Potrivit companiei, debitul apei din punctul de captare este foarte scăzut și insuficient pentru a asigura funcționarea serviciului de furnizare a apei la parametrii optimi. Pentru ca nivelul apei din rezervor să atingă cote optime, este necesară sistarea temporară a furnizării apei potabile pentru abonați.

Nu este pentru prima dată când stațiunea rămâne fără apă în această vară. Din cauza secetei, o situație similară s-a petrecut în 22-23 august.

„Din cauza faptului că procesul de acumulare a apei în rezervorul care alimentează localitatea este considerabil încetinit, compania noastră anunță sistarea furnizării apei potabile. Acest interval de sistare este necesar pentru ca nivelul apei din rezervor să atingă cote optime, astfel încât sa putem asigura necesarul de apă”, a anunțat compania la acea dată.

Ca urmare a lipsei de precipitații, apa a fost sistată și în alte localități din județul Bistrița-Năsăud: în municipiul Bistrița (cartierul Valea Jelnei), precum și în localitățile Jelna, Budacu de Jos, Buduș, Orheiul Bistriței, Satul Nou, Petriș.

Foto: Maximliviu7 / Wikipedia.org

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.