O companie aeriană renunță la zborurile de pe Aeroportul Brașov

FOTO: Wikimedia Commons

FOTO: Wikimedia Commons

Compania sibiană FlyLili a anunţat, vineri, că, din 11 ianuarie, suspendă toate zborurile de pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav, singurele zboruri civile de pe acest aeroport urmând să fie efectuate de compania ungară Wizz Air.

Conform anunţului făcut de conducerea FlyLili, pe Facebook, motivul retragerii de pe aeroportul Braşov îl reprezintă pierderile pe care le-a suferit compania, din cauza unui număr insuficient de pasageri.

„Începând cu 11 ianuarie 2025, FlyLili va suspenda temporar zborurile operate din/către Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav. Până la această dată, zborurile vor fi operate conform orarului de zbor, în funcţie de cum ne permite şi noul program al Aeroportului Braşov-Ghimbav! (…) Această decizie dificilă a fost luată după o analiză amplă, în contextul unui număr scăzut de pasageri şi al creşterii costurilor operaţionale, cu scopul de a asigura sustenabilitatea operaţiunilor noastre pe termen lung. Ne cerem scuze sincer pentru orice impact asupra planurilor dumneavoastră”, a transmis compania pe pagina de Facebook.

Totodată, conducerea FlyLili precizează că pasagerii afectaţi vor primi rambursarea integrală a biletelor achitate şi menţionează că echipa de suport „este complet mobilizată pentru a răspunde întrebărilor şi pentru a facilita procesul de rambursare”.

În prezent, singura companie care mai are curse de pe Aeroportul din Ghimbav este Wizz Air, care are programate 10 curse pe săptămână, spre Londra, Budapesta şi Dortmund.

În cursul verii, şi compania Tarom a operat chartere de la Braşov.

În septembrie, conducerea Consiliului Judeţean Braşov anunţa că mizează, în întocmirea documentaţiei pe care o va depune la Comisia Europeană în vederea obţinerii aprobării pentru acordarea de ajutor de stat Aeroportului de la Ghimbav, pe „istoricul bun de funcţionare” din ultimul an şi jumătate, că aşteaptă, între timp, un anunţ oficial din partea NATO privind confirmarea rolului strategic al acestui port aerian.

La acel moment, fostul preşedinte al CJ Braşov, Todorică Şerban, anunţa că aeroportul a atins deja pragul de 200.000 de pasageri, „ceea ce alte aeroporturi nu au atins într-un an şi jumătate, poate că le-a luat 3-4 ani”, dovadă că investiţia „a fost corect realizată”.

În ceea ce priveşte confirmarea statutului de aeroport militar, fostul preşedintele CJ spunea că „este o certitudine şi se va întâmpla în viitorul foarte apropiat ca NATO şi unitatea militară de la Cincu să se instaleze definitiv pe acest aeroport”, menţionând că „deja nave militare aterizează şi decolează de pe aeroportul de la Ghimbav cu soldaţi şi echipamente militare”.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version