O companie aeriană întrerupe zborurile spre România

curse ernest airlines romania italia

O companie aeriană a luat decizia de a întrerupe zborurile pe care le efectua spre și din România. Zborurile vor fi reluate la finalul lui martie 2019.

Ernest Airlines și-a lansat operațiunile în iunie 2018 și operează, printre altele, curse directe București-Verona, București-Genova, Iași-Verona și Iași-Cuneo.

Potrivit unui comunicat al companiei, primit de GreatNews, aceste zborurile nu se vor mai afla în calendarul companiei din 8 octombrie. Zborurile spre și din România ale Ernest Airlines vor fi reluate în martie 2019.

Compania spune că ”decizia se datorează unui plan de îmbunătățire pentru piața din România, dar și pentru piețe din Europa, care include extinderea flotei cu 4 noi aeronave – toate A320, până în aprilie 2019. Rutele existente se vor păstra, dar se vor adăuga și altele noi”.

Astfel, de la anul, este posibil ca mai multe destinații din Italia să fie conectate cu marile orașe românești cu aeroporturi, prin Ernest Airlines.

Companiile care își împart traficul aerian România – Italia

Potrivit siteurilor de profil, cei mai mari operatori de zboruri România – Italia din acest an au fost:

Blue Air
Wizz Air
Tarom
Ryanair
Ernest Airlines
Flexiflight

Alte companii ce oferă zboruri spre Italia sunt:

Alitalia
Lufthansa
Air France
KLM
Austrian Airlines
Turkish Airlines
British Airlines
Air Dolomiti
Aeroflot
Vueling Airlines
Aegean Airlines
Air Europa
EL AL Israel Airlines
LOT
Brussels Airlines
Air Italy
SWISS
Iberia
Czech Airlines
TAP Air Portugal
MEA
eurowings
Air Moldova
Air Serbia
Air Malta
SAS
Ukraine International
Croatia Airlines
arkia
Bulgaria Air

Principalele orașe / aeroporturi din Italia spre care se zboară din România sunt: Milano, Roma, Catania, Palermo, Cagliari, Napoli, Olbia, Veneția, Bari, Torino, Lamezia Terme, Brindisi, Bologna, Alghero Sardinia, Pisa, Verona, Genoa, Florența, Trieste, Lampedusa, Comiso, Ancona, Pescara, Perugia, Trapani Birgi, Cuneo, Reggio Calabria, Pantelleria, Rimini, Crotone, Parma, Foggia Gino Lisa, Insola San Domino, Grosseto Baccarini, Vieste, Insula Elba.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.