O companie aeriană cântărește pasagerii înainte de îmbarcare

avion
Foto: LN_Photoart / pixabay.com

Compania Air New Zealand va cântări pasagerii înainte de a se urca în avion, relatează CNN.

Potrivit sursei citate, Autoritatea Aviației Civile din Noua Zeelandă a cerut companiei aeriene naționale să cântărească pasagerii care pleacă cu zboruri internaționale de pe Aeroportul Internațional Auckland de la începutul lunii iunie până pe 2 iulie 2023.

Programul, pe care Air New Zealand îl numește un sondaj privind greutatea pasagerilor, este o modalitate de a colecta date despre sarcina și distribuția greutății pentru avioane, a transmis compania aeriană.

„Cântărim tot ce intră în aeronavă – de la marfă la mâncarea de la bord, inclusiv bagajele”, a declarat Alastair James, specialist în îmbunătățirea controlului sarcinii al companiei aeriene, într-un comunicat.

„Pentru clienți, echipaj și bagaje de mână folosim greutăți medii, pe care le obținem în urma acestui sondaj”, a mai spus el.

Cu toate acestea, greutatea este un lucru personal pe care nu toată lumea dorește să-l dezvăluie. Pentru a proteja confidențialitatea persoanelor, compania aeriană a anunțat că datele sunt anonime.

Călătorilor li se va cere să stea pe un cântar digital atunci când fac check-in-ul. Informațiile despre greutatea lor sunt apoi colectate, dar nu vor putea fi vizualizate pe ecranul agentului.

De asemenea, pasagerii își vor pune bagajele pe un alt cântar (identic) pentru cântărirea separată a acestora.

„Știm că a păși pe cântar poate fi intimidant. Dorim să-i asigurăm pe clienții noștri că nu există niciun afișaj vizibil nicăieri. Nimeni nu vă poate vedea greutatea, nici măcar noi”, a spus James.

„Este simplu, voluntar și, cântărindu-vă, ne veți ajuta să zburăm în siguranță și eficient, de fiecare dată”, a completat el, potrivit Euronews.

Air New Zealand spune că sondajul va contribui la „exploatarea sigură și eficientă a aeronavei”.

Potrivit companiei, este important ca piloții să cunoască greutatea aeronavei încărcate. În prezent, companiile aeriene folosesc „masa prezumtivă”, estimând greutatea totală a pasagerilor folosind cifre prestabilite.

Compania vrea să afle dacă greutatea medie a pasagerilor s-a schimbat.

Nu este prima dată când Air NZ le-a cerut pasagerilor să urce pe cântar înainte de a se îmbarca. Pasagerii zborurilor domestice au participat la un sondaj în 2021, dar cel pentru călătorii internaționali a fost amânat din cauza pandemiei.

Foto: LN_Photoart / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.