O comoară în valoare de 133 de miliarde de dolari ar fi fost desoperită pe fundul apei

FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

O echipă internațională de scafandri, coordonată de compania de salvare maritimă din Seul, Shinil Group, spune că e posibil să fie aproape de descoperirea în adâncuri a unei comori în valoare de 133 de miliarde de dolari.

Scafandri ar fi reușit să repereze nava Dmitri Donski, care ar fi aparținut armatei imperiale rusești și a fost scufundată în anul 1905, în războiul ruso-japonez.

Epava s-ar afla la o adâncime 434 de metri, în largul insulei sud-coreene Ulleungdo. Pe Youtube au fost postate câteva imagini surprinse în adâncuri, în care se văd pagubele pe care japonezii le-ar fi produs asupra navei conduse de căpitanul Ivan Lebedev. Echipajul încerca să fugă din bătaia tunurilor și trebuia să ajungă la Vladivostok.

Echipajul era format din 591 de membri. Dintre aceștia, 60 și-au pierdut viața, iar alți 120 de marinari au fost răniți.

Compania Shinil Group a declarat pentru South China Morning Post că nava a fost afectată sever de bombaradamente, pupa este aproape ruptă, însă puntea ar fi foate bine conservată.

Informațiile vehiculate în 1905 ar fi că pe navă s-ar fi aflat 5.500 de cufere cu aur, format din monede și lingouri. Compania sud-coreeană vrea să aducă la suprafață epava și a precizat că în condițiile în care va exista comoara, a ajuns la un acord cu guvernul rus pentru a împărți banii în mod egal.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=83&v=QEFId25LMk0

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.