O cascadă celebră din China este alimentată de o țeavă de apă | VIDEO viral

cascada falsă china
Sursa: Captură Facebook / YouTube

O cascadă celebră din China este alimentată de o țeavă de apă. Un videoclip ce surprinde faptul că apa vine dintr-o conductă s-a viralizat pe rețelele de socializare, relatează CNN.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă interesant în România și în lume. Ne găsești și pe Threads.

Imaginile au fost filmate de un drumeț care s-a urcat până în vârful muntelui de unde „izvorăște” cascada. Aici, a avut surpriza să descopere mai multe țevi care alimentau căderea de apă.

Cascada Yuntai este situată în Parcul Muntelui Yuntai, o atracție turistică majoră din provincia Henan. Parcul are ratingul AAAAA, cel mai mare ce poate fi acordat unei atracții turistice de către Ministerul Culturii și Turismului din țară.

Dar sursa apei, descrisă de site-ul parcului drept „Calea Lactee care coboară”, i-a șocat pe internauți. Un videoclip postat pe rețelele sociale din China în această săptămână arată o conductă care furnizează apă pentru cascada de 314 de metri înălțime, sugerând că sursa apei ar putea să nu fie atât de naturală pe cât au fost făcuți să creadă vizitatorii.

Conducerea Parcului Yuntai a reacționat, explicând că – din cauza schimbărilor din sezonul uscat – cascada a avut nevoie de un impuls suplimentar.

„(Cascada) nu poate garanta întâlnirea cu publicul sub cea mai frumoasă înfățișare din cauza schimbărilor de sezon”, a transmis conducerea, adăugând că cascada a suferit „o mică îmbunătățire în timpul sezonului uscat”.

De asemenea, conducerea parcului și-a exprimat recunoștința pentru atenția acordată cascadei, promițând că, în timpul verii, aceasta îi va întâmpina pe vizitatori în „forma sa perfectă și cea mai naturală”.

În timp ce videoclipul i-a șocat pe mulți internauți, care au vorbit despre „cascada falsă din China”, alții au aplaudat măsurile luate de conducerea parcului pentru a crește debitul cascadei în sezonul secetos.

„Oricum oamenii nu au venit să vadă sursa cascadei, nu cred că înseamnă că publicul a fost mințit”, a spus un utilizator Weibo, cea mai mare rețea socială din China.

„Ești acolo pentru a vedea un păun care își etalează coada, nu pentru a te concentra pe fundul păunului”, a spus altul.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă interesant în România și în lume. Ne găsești și pe Threads.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.