O bucată de stâncă din Cheile Bicazului a căzut peste o mașină. O turistă a ajuns la spital

cheile bicazului
Foto: Laurap / Wikipedia.org

O tânără a fost rănită după ce o bucată de stâncă din Cheile Bicazului a căzut peste o maşină, relatează Știrile TVR.

Fata în vârstă de 20 de ani se afla pe scaunul din dreapta șoferului.

Mașina se deplasa pe direcția Bicaz-Chei spre Lacul Roşu, când o rocă s-a desprins dintr-un versant și a lovit autoturismul.

Victima a fost rănită la o mână și a fost transportată la spital, potrivit agerpres.ro.

Anul trecut, tot în Cheile Bicazului, un turist de 34 de ani din Iaşi a fost grav rănit după ce o bucată de stâncă s-a desprins şi i-a căzut în cap. Bărbatul a ajuns la spital în comă, unde a fost operat de urgență pentru leziuni cranio-cerebrale.

La acea dată, autorităţile au transmis pentru postul de televiziune Știrile PRO TV că la începutul fiecărei veri alpiniştii utilitari îndepărtează fragmentele periculoase de rocă.

De asemenea, există zone protejate cu plase, însă sunt și porțiuni de stâncă ce nu pot fi protejate din cauza suprafeţei mari şi a înălţimii peretelui de stâncă.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.