O bucată de gheață neobișnuită a căzut din cer prin acoperișul unei case din România

Foto: Silviu Gurlui / Facebook

Un bulgăre de gheață, greu de o jumătate de kilogram și cu un diametru de peste 10 de centimetri, a trecut prin acoperișul și plafonul unei locuințe din Târgu Frumos, în urmă cu câteva zile.

Obiectul este acum cercetat la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Bucata de gheață are o culoare neobișnuită, un albastru intens. Cercetătorii ieșeni nu exclud cauzele naturale, dar nici pe cele antropice. Este una dintre cele mai mari bucăți de gheață care cade din atmosferă.

Localnicul care s-a trezit cu bolovanul de gheață în casă, peste el, a avut prezența de spirit să îl pună repede la congelator, iar acum corpul de gheață se află într-unul dintre frigiderele Facultății de Fizică, la o temperatură constantă de -10 grade Celsius.

Au mai existat, de exemplu, căderi de grindină, cu bucăți care au cântărit aproape o jumătate de kilogram, însă niciodată nu au fost găsite în această culoare, albastru intens.

Nu se știe încă mai nimic despre originea ciudatei bucăți de gheață ce a căzut din cer la Târgu Frumos.

Există, totuși, speculații că bucata ar proveni de la o toaletă a unei aeronave, fiind apă menajeră care a înghețat, iar apoi a căzut în gol, prin acoperiș. Dacă ar fi lovit un om, rănile pe care acestea le-ar fi suferit ar fi fost cu siguranță severe.