O bombă a explodat la New York, în Manhattan: „A fost o explozie provocată”

explozie new york

Foto: Twitter / YouTube

Cel puțin 29 de persoane au fost rănite după ce o bombă a explodat la New York, în districtul Chelsea din Manhattan, relatează BBC.

Primarul Bill de Blasio a declarat că este vorba de o explozie “intenționată”, însă că nu există legături cu terorismul.

„Nu vedem o legătură cu terorismul, dar credem că a fost o explozie provocată”, a spus el.

Explozia a putut fi auzită de la mare distanță, iar forța ei a spart ferestrele de la mai multe clădiri.

Autoritățile au anunțat că au descoperit un dispozitiv exploziv într-o altă locație din același district.

Cei mai mulți dintre răniți au suferit tăieturi și alte răni minore cauzate de geamurile sparte. 24 de răniți au fost duși la spital, iar o persoană a fost rănită grav.

Explozia s-a produs la ora locală 21.00. Martorii au declarat că au văzut oameni speriați care alergau în toate direcțiile.

Este posibil ca bomba să fi fost amplsată într-un container. Foto: Twitter

Potrivit unor surse, bomba ar fi fost amplasată într-un coș de gunoi.

Districul Chelsea este plin de baruri și de restaurante, iar de obicei este foarte aglomerat la sfârșit de săptămână.

“Eram acasă și mă uitam la televizor. A fost o explozie uriașă. Tot blocul s-a zguduit. Am ieșit. Eu și vecinii mei am fost primii oameni care au ajuns acolo. Apoi au venit pompieri din toate părțile. Polițiștii au venit de peste tot și au blocat zona”, a povestit martorul Danilo Gabrielli pentru CNN.

„A fost haos. Am simțit un miros, ca un miros intens de sulf și am văzut că iese fum dintr-o clădire. Am văzut bucăți de metal. Câțiva prieteni de-ai mei au văzut bucăți de sticlă”, a mai declarat el.

Un alt martor a povestit pentru NY1 că tocmai lua masa când a auzit explozia: “Am simțit ca și cum un fulger a lovit clădirea. S-a zguduit. Toată lumea a fugit din restaurant în stradă. Tot orașul era în stradă”.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version