O blindată Piranha a Armatei Române s-a scufundat în timpul celui mai mare exercițiu NATO

blindat scufundat
Foto: Captură Știrile PRO TV

O blindată Piranha 3 a Armatei Române s-a scufundat în timp ce militarii încercau să traverseze brațul Borcea al Dunării, în cadrul celui mai mare exercițiu NATO, relatează Știrile PRO TV.

Incidentul s-a petrecut în localitatea Bordușani, din Ialomița, în timpul unui amplu exercițiu NATO, denumit Saber Guardian, care se desfășoară zilele acestea în România. La exercițiu participă 10.000 de militari NATO, dintre care 2.500 sunt din SUA.

Momentul în care blindata piranha 3 s-a scufundat în Dunăre a fost filmat cu telefonul mobil de un militar de pe mal.

În imagini se vede cum blindata amfibie întră în apele Dunării. La un moment dat, vehiculul se lasă pe-o parte, însă se redresează. Apoi, vehiculul înaintează circa 10 metri, după care se înclină puternic în față și se scufundă.

Deocamdată nu se știe dacă a fost o manevră greșită sau dacă o defecțiune tehnică a transportorului a dus la acest incident. Din fericire, nu au existat victime.

Piranha 3 este un vehicul de luptă pe roți. În 2007 au fost cumpărate 31 de transportoare cu 47 milioane de euro, iar în 2017 încă 13, pentru care s-a plătit suma de 43 de milioane de euro.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.