O biserică veche a fost demolată din cauza unei ciuperci

Una dintre cele mai cunoscute biserici din Bucovina a fost demolată. Este vorba despre biserica albastră din lemn aferentă Mănăstirii „Sfântul Ioan Iacob Corlățeni” din localitatea suceveană Pojorâta.

Potrivit stirisuceava.net, lemnul, material majoritar în structura construcției, a fost atacat de o ciupercă, iar tratamentele aplicate nu au dat randament. Din acest motiv, clădirea devenise periculoasă, iar conducerea mănăstirii a luat decizia de-a o dărâma. În același timp, are loc o strângere de fonduri pentru ridicarea unui alt lăcaș de cult, din cărămidă, în același loc.

Biserica albastră din Pojorâta devenise cunoscută în ultimele decenii, printre altele datorită priveliștii încântătoare asupra zonei montane din această parte a Bucovinei.

Sute de oameni ajungeau săptămânal acolo, urcând un ultim sector de drum deosebit de abrupt.

Construcția avea aproape 100 de ani vechime. O legendă răspândită de localnici spune că tatăl unui tânăr plecat pe front în Primul Război Mondial ar fi văzut un înger care l-a asigurat că băiatul lui este în viață. Drept mulțumire, tatăl a început, în 1925, construcția bisericii în locul în care ar fi avut viziunea.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.