O biserică din Vaslui a ținut o slujbă pentru mareșalul Ion Antonescu

Ion Antonescu. Foto: Wikimedia Commons

Alexandru Moraru, reprezentantul special al Guvernului pentru combaterea antisemitismului, a dezvăluit că o biserică din Vaslui a ținut o slujbă de comemorare a mareșalului Ion Antonescu.

Condamnat de comuniști pentru crime de război, Ion Antonescu este o figură extrem de controversată din istoria României.

Alexandru Muraru spune că slujba ținută la Biserica Sf. Parascheva din municipiul Vaslui este o încercare de reabilitare a unui criminal de război, iar elogiile care i-au fost aduse acestuia sunt ilegale și incalificabile.

„Considerăm că întreaga acțiune, desfășurată într-un cadru public, a încălcat flagrant legislația în vigoare, fiind, la prima vedere, o faptă penală. Membrii ai clerului, cadre militare în rezervă, istorici au glorificat un criminal de război făcând apologia unui personaj care a pus la cale, în anii 40, un întreg plan de exterminare a populației evreiești”, a declarat reprezentantul Guvernului, potrivit HotNews.ro.

Acesta a anunțat că a sesizat asupra cazului atât ministrul de Interne, cât și procurorul general.


”Încercarea de reabilitare a unuia dintre cei mai mari criminali din istoria României nu trebuie tratată cu superficialitate sau ignorată. Aceasta este o acțiune incalificabilă și incompatibilă cu eforturile pe care le-a făcut România în ultimii 20 de ani în materia protejării victimelor Holocaustului, a prevenirii și combaterii negării Holocaustului sau a încercărilor de reabilitare a criminalilor de război”, a completat Muraru.