O biserică a promis „imunizarea” față de coronavirus cu „ulei sfințit”

FOTO: Skitterphoto/Pixabay.com
FOTO: Skitterphoto/Pixabay.com

Poliția din Brazilia a început o anchetă asupra unei biserici evanghelice care a anunțat o ceremonie în cadrul căreia „va imuniza împotriva oricărei epidemii, virusuri sau boli”.

„Puterea lui Dumnezeu împotriva coronavirusului. Veniţi pentru că va exista o ungere cu ulei sfinţit în timpul postului pentru imunizarea împotriva oricărei epidemii, virusuri sau boli”, a scris pe reţelele de socializare „Catedrala Globală a Sfântului Duh”, din orașul Porto Alegre, din sudul Braziliei.

Poliția a mers, duminică, la lăcașul de cult, după ce a fost alertată de mai multe apeluri telefonice. Comisarul Laura Lopes, care se ocupă de acest caz, a declarat că nu a fost identificată nicio infracțiune în momentul în care s-a deplasat la biserică.

„După publicarea acestui anunţ, am deschis o anchetă pentru a afla ce le spun ei cu adevărat credincioşilor şi dacă distribuie remedii sau vaccinuri împotriva bolilor”, a adăugat comisarul Laura Lopes, potrivit presei braziliene.

Oamenii legii trebuie să stabilească acum dacă liderii religioși au săvârșit vreo infracțiune. Potrivit legii braziliene, se pedepsește cu un an de închisoare „inducerea sau anunțarea ideii de vindecare prin mijloace secrete sau infailibile”.

Ulterior, după izbucnirea acestui scandal, liderul bisericii, predicatorul Silvio Ribeiro, a declarat că anunțul nu promite „în niciun moment” că uleiul vindecă coronavirusul și nici că îl vor vinde. Acesta a mai adăugat și că și-a îndreptat pacienții bolnavi către medic timp de 27 de ani de când slujește.

„Îmi cer scuze. Intenţia noastră cu acest anunţ a fost să aducem credinţă, speranţă şi dragoste tuturor, nimic altceva”, a mai spus el.

În Brazilia există o comunitate mare de creștini evanghelici. Sondajele arată că 22% din brazilieni sunt enoriași ai acestor biserici.

Primul caz de infecție cu noul coronavirus în Brazilia a fost anunțat pe 26 februarie. Un locuitor din Sao Paolo, care a călătorit recent în Italia a fost supus testelor și a ieșit pozitiv. Bărbatul, în vârstă de 61 de ani, a călătorit în Lombardia – epicentrul virusului în Europa – între 9 şi 21 februarie în interes de serviciu, a declarat Ministerul Sănătății din Brazilia, într-un comunicat.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.