O bătrână izolată în Siberia de bunăvoie cere acum ajutorul autorităților

Captură Youtube

În taigaua din Siberia, de mai bine de un secol, mai multe familii au ales să părăsească civilizația și să trăiască izolate alături de copii și de animalele lor.

În secolul al XVII-lea, patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Nikon, a impus o serie de reforme radicale, iar mulți creștini care nu au vrut să accepte aceste schimbări au fugit și s-au izolat în taiga. Ei s-au intitulat drept „Apărătorii Vechii Credințe”

O bătrână izolată în vârstă de 70 de ani este moștenitoarea unei familii care acum 100 de ani a plecat în Siberia pentru a evita persecuțiile Bisericii și apoi pe cele ale comuniștilor. Agafia este considerată drept ultima urmașă a acestor familii.

În 1978, în zona Hakasia din partea de sud a Siberiei, un grup de geologi a descoperit un cuplu cu patru copii. Aceștia trăiau singuri și niciodată nu luaseră contact cu alte persoane, în afara familiei.

O echipă de jurnaliști a plecat pe urmele Agafiei, după ce femeia a cerut ajutorul lumii civilizate printr-o scrisoare. Toți membrii familiei sale au murit, iar la 70 de ani îi este foarte greu să se descurce singură în taigaua siberiană.

Femeia și-a pierdut toată familia

Bătrâna cere ajutorul autorităților

Agafia Lykova are 70 de ani și le-a spus jurnaliștilor că s-a născut în anul 7453, după vechiul calendar rusesc, iar singurătatea a împins-o la gesturi necugetate și că s-a gândit să se sinucidă, aruncându-se în râu.

Bătrâna a rugat autoritățile să o ajute și să îi trimită o persoană care să stea cu ea cât mai are de trăit, deoarece nu vrea să se desprindă de traiul cu care s-a obișnuit în pădure. Din nefericire pentru ea, nimeni nu este dispus să facă acest efort și să se mute în acea zonă izolată și foarte dificilă.

Femeia se gospodărește singură și își taie lemne pentru a se încălzi, iar fiecare zi este o provocare. Echipa care s-a deplasat la bătrână a îndemnat-o să le scrie o scrisoare altor Apărători ai Vechii Credințe, în vechea limbă slavonă, în speranța că mai este cineva în aceeași situație.
Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.