Bătrână umilită într-un spital: „Este o boschetăriță, mă ocup de ea când am timp”

FOTO: Luiza Ilie/Facebook
FOTO: Luiza Ilie/Facebook

O femeie acuză pe Facebook personalul de la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești că ar fi refuzat să îi acorde îngrijiri unei bătrâne care a fost adusă cu Ambulanța.

Întâmplarea ar fi avut loc pe 31 martie. Bătrâna ar fi fost lăsată în sala de așteptare cu orele, fără ca personalul medical să-i acorde atenție.

„Cineva îi dă o banană bătrânei, apoi nişte tineri îi aduc o sticlă cu apă minerală şi un pahar de plastic şi o ajută să bea (trei pahare de apă a băut, săraca). Opinia publică se face simţită, iar asistenta de la triaj cheamă o infirmieră să o ducă în sală.

Ajutată de doi tineri, o aşază pe bătrâna care abia se ţinea pe picioare într-un căruţ şi merge în serviciul de urgenţă. În sala de aşteptare, lumea răsuflă uşurată. După cinci ore, bătrânica este băgată în seamă.

Dar minunea a ţinut 10 minute, după care bătrâna este scoasă din nou în sala de aşteptare, iar medicul de la urgenţe, un bătrânel cu păr alb, îi atrage atenţia asistentei de la triaj să nu îl mai deranjeze, căci bătrâna „este o boschetăriţă şi se va ocupa de ea când şi dacă o sa aibă timp”.

S-a făcut linişte, nimeni nu a mai îndrăznit să comenteze, poate din teamă că vom fi consideraţi boschetari şi alungaţi din serviciul UPU Ploieşti de gardienii care ne urmăreau fiecare mişcare”, a scris Ilie Luiza pe rețeaua de socializare, potrivit Adevarul.ro.

Contactat de jurnaliștii de la Adevărul, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, Marius Nicolescu, a declarat că nu are toate elementele pentru a da o explicație cu privire la acest caz și că se vor face verificări și că dacă se confirmă ce s-a scris pe Facebook, atitudinea personalului medical „este de sancționat”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.