O bancă a apărut pe munte, la 2.500 de metri înălțime

FOTO:Trasee montane/Facebool
FOTO:Trasee montane/Facebool

O bancă de metal și lemn, cum sunt cele din parcuri, a stârnit dezbateri aprinse pe rețelele sociale. Aceasta a fost cărată și montată la peste 2.500 de metri altitudine, pe Vârful Cornul Călțunului, din Munții Făgăraș. Salvamont Argeș a anunțat că o va demonta, iar șeful salvatorilor montani a afirmat că cei care au adus-o acolo ar trebui să fie amendați.

Mai mult fotografii au apărut pe un grup care reunește iubitori ai traseelor montane. De asemenea, acolo este și informație potrivit căreia banca ar fi fost adusă pe munte de o familie din Sibiu, care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Salvamont Argeș a anunțat că va demonta banca. „Acea bancă, dacă a fost montată pe vârful muntelui, nu îşi are locul, nu îşi are rostul. Problema este că nu ne apucăm sa montăm bănci pe vârfuri, natura trebuie să rămână aşa cum este. Mâine-poimâine montează alţii un chioşc sau cine ştie ce.

Din punctul meu de vedere, oamenii aceia ar trebui sa primească o amendă de la Jandarmeria montană pentru că au făcut acolo ceva ce nu are nicio legătură cu peisajul montan”, spune șeful salvatorilor montani.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.