O bacterie periculoasă a fost depistată în concentrații foarte mari în Dunăre

dunăre pescuit pescar

Foto: corimoraru / pixabay.com

Bacteria Clostridium Perfringens a fost descoperită în concentrații foarte mari în Dunăre.

Astfel, în apa brută captată din Dunăre la Stația de Tratare Apă Potabilă Gropeni din județul Brăila s-au descoperit concentrații anormal de mari pentru această bacterie.

Potrivit TVR, concentrațiile erau chiar și de 7 ori peste limitele admise. Cei care consumă alimente sau apă contaminate cu această bacterie suferă de dureri abdominale, diaree, vomă și febră.

Apa potabilă care ajunge la populație nu a fost contaminată, transmite Direcția de Sănătate Publică Brăila.

Operatorul unic Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila a luat măsurile necesare pentru ca bacteriile să nu se transmită în apa potabilă, transmite DSP într-un comunicat de presă.

Populația este sfătuită să:

– evite consumul de apă brută din Dunăre
– să evite consumul de alimente crude dacă acestea au fost spălate în prealabil cu apă brută ce provine din Dunăre
– în cazul apariției simptomelor specifice – diaree (la 6 – 24 ore de la contaminare, dar cel mai adesea 8 – 12 ore) și dureri abdominale, se recomandă prezentarea la medicul de familie pentru stabilirea
diagnosticului și recomandarea tratamentului optim

Până în acest moment nu au fost raportate cazuri cu simptomatologie specifică.

Autoritățile au anunțat că se vor realiza monitorizări suplimentare pentru Clostridium Perfringens prin recoltarea de probe de apă potabilă la ieșirea din stațiile de tratare a apei din Gropeni și Chiscani.

Autorităţile nu cunosc sursa de contaminare a apei, dar în general această bacterie apare în urma intrării în putrefacţie a unor cantităţi mari de materie vegetală sau cadavre de animale, mai notează TVR.

Foto: corimoraru / pixabay.com


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version