O bacterie a omorât 4 pacienți într-un spital din Drobeta Turnu Severin

FOTO: Belova59/Pixabay.com
FOTO: Belova59/Pixabay.com

Ministerul Sănătății a anunțat că patru pacienți internați la finalul lunii aprilie în secția de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin au murit după ce au fost infectați cu acinetobacter.

Unul dintre cei patru era purtător al bacteriei în momentul în care fost internat. Secția de Anestezie-Terapie Intensivă a fost închisă. Aceeași bacterie a omorât anul trecut 13 pacienți la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București.

Raportul Direcției de Sănătate Publică Mehedinți transmite că toți cei patru pacienți aveau afecțiuni grave, cronice, precum diabet, bronhopneumopatie, encefalopatie hipercapnică, poliglobulie, insuficiență renală, sindrom de citoliză hepatică, insuficiență cardiacă. De asemenea, doi dintre ei prezentau la examenul bacteriologic din exudatul bronșic efectuat la internare Acinetobacter, respectiv Kebsiella Spp.

„La testele de autocontrol efectuate de unitatea sanitară nu a fost evidențiată niciodată prezența Acinetobacter”, susțin reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Mehedinți. Ei adaugă că „neputându-se depista sursa de infecție, Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu -Severin a decis inchiderea temporara a activitatii sectorului septic al sectiei ATI, din dupa-amiaza zilei de 03.05.2019 pentru efectuarea operatiunilor de curățenie și dezinfecție a întregului sector septic”.
Ministerul Sănătății precizează că a cerut Direcției de Sănătate Publică Mehedinți „să verifice modul în care Spitalul Județean a respectat procedurile în acest caz și a solicitat ca mâine, 7.05.2019, după finalizarea activitatilor de dezinfectie, Directia de Sanatate Publică Mehedinți să se deplaseze la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin pentru a preleva probe din secția de ATI. În funcție de rezultatele acestor probe se va decide reluarea activității.”
Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.