O atletă născută fără picioare, model de viață pentru tinerii de vârsta sa

Jen este o atletă născută fără picioare. Fotografie: Captură Youtube

Atunci când există voință și determinare, nimic nu poate sta în calea unei persoane care vrea sî își depășească în fiecare clipă condiția și să demonstreze că totul este posibil.

Jen Bricker are 27 de ani și este o atletă născută fără picioare, din cauza unui defect genetic. Acest handicap nu a împiedicat-o niciodată să își dorească să fie activă și să îi inspire pe alții. În ciuda dizabilității, Jen s-a apucat de gimnastică, iar Dominique Moceanu a fost mereu idolul său la această disciplină.

De când era foarte mică, Jen a apreciat-o foarte mult pe Dominique pentru că aflase era de origine română ca și ea și simțea că le leagă multe lucruri. La naștere, părinții bilogici au lăsat-o în spital pentru a fi adoptată, iar la 16 ani a descoperit că idolul său din copilărie este chiar sora sa biologică și că nu le leagă doar pasiunea pentru gimnastică, ci și numele de familie.

Cine este Dominique Moceanu

Dominique este născută în Hollywood, California, din părinți de origine română și mai are o soră pe nume Christina, care este tot gimnastă. Ea se trage din părinți campioni, iar la Olimpiada din Atlanta(1996), a câștigat medalia de aur pe echipe. Bela Karolyi și alți antrenori de renume au contribuit la formarea ei, iar specialiștii au caracterizat-o drept una dintre cele mai bune sportive din Statele Unite.

Jen, Dominique și Christina
Jen, Dominique și Christina

În 2007, Dominique a aflat că mai are o soră despre care nu știa și pe care părinții săi au dat-o spre adopție, deoarece se născuse fără picioare. Vestea a luat-o prin surprindere pe fosta gimanstă, deoarece nu s-a așteptat ca părinții săi să recurgă la acest gest radical.

Într-un interviu acordat publicației Hufftington Post, Dominique a vorbit despre sora sa mai mică și a spus că părinții săi au făcut cel mai bun gest pentru ea, deoarece nu își permiteau tratamentele costisitoare legate de faptul că este născută fără picioare, iar părinții care au adoptat-o i-au oferit o copilărie minunată.

Cele trei surori țin legătura acum și vorbesc foarte des despre perioada în care nu știau cât de multe lucruri le leagă, iar Jen își continuă antrenamentele și discursurile motivaționale.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.