O atletă din SUA calificată la Campionatul Mondial nu va participa deoarece finala pică duminica: „E o zi sacră”

săritura cu prăjina

Foto: domeckopol / pixabay.com

Atleta americană Alina McDonald, care se calificase la Campionatul Mondial de Atletism, a refuzat să participe deoarece finala probei de săritură cu prăjina va avea loc într-o zi de duminică, zi pe care aceasta o consideră o zi sfântă, relatează publicația franceză „L’Equipe”.

Cu o săritură de 4,65 de metri, McDonald se calificase la Campionatul Mondial de Atletism care are loc peste 3 săptămâni în Eugene, Oregon, SUA.

În calificările din SUA, ea a obținut al doilea cel mai bun rezultat, după Sandi Morris, care a sărit 4,82 metri.

În ciuda rezultatului bun, Alina McDonald (24 de ani) a spus că ea este creștină practicantă și că nu participă niciodată la competiții în zilele de duminică.

Campionatul Mondial va avea loc în perioada 15-24 iulie, iar finala probei de săritură cu prăjina va avea loc pe 17 iulie.

„Aș fi putut să cer o schimbare a programului, dar Domnul a scris deja calendarul pentru mine. Mi-ar fi plăcut extrem de mult să particip, ar fi fost un vis devenit realitate. Dar nu am participat niciodată la o competiție într-o zi de duminică. Am o credință pe care o respect. Duminica este o zi sacră”, a declarat McDonald.

În locul ei va merge la Campionatul Mondial următoarea clasată.

Foto: domeckopol / pixabay.com


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version