O asistentă medicală a fost hărțuită și umilită de vecini pentru că lucrează într-un spital COVID-19

FOTO: drcisneros/Pixabay.com
FOTO: drcisneros/Pixabay.com

Poliția din Galați a dechis un dosar penal pe numele unui patron de magazin care a alungat o asistentă de la Spitalul de Boli Infecțioase, motivând că aceasta ar fi un pericol pentru sănătatea celorlalți pentru că tratează pacienți cu coronavirus.

IPJ Galați spune că femeia a fost reclamată de patronul magazinului pe 27 martie. Acesta a spus că asistenta se afla în izolare la domiciliu, dar nu respectă condițiile și a ieșit la cumpărături.

Când au ajuns la adresă, polițiștii au descoperit că femeia nu se afla în izolare, ci doar a ales să locuiască temporar, singură, într-un alt departament pe care îl deține, pentru a-și proteja familia de o eventuală contaminare, dacă s-ar îmbolnăvi.

Însă patronul nu s-a liniștit, iar miercuri a dat-o afară din magazin. Femeia a sunat apoi la Secția 2 de Poliție și a reclamat cazul.

Patronul este acum cercetat cu privire la refuzul nejustificat al vânzării mărfurilor sau al prestării de servicii, fapt prevăzut drept contravenţie la art. 1 al Legii 12/1990 şi care se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 2.000 şi 20.000 de lei.

Asistenta medicală de la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați a povestit pe Facebook cum a fost umilită și de vecini pentru că lucrează într-un spital în care sunt tratați bolnavi de coronavirus. Potrivit Hotnews.ro, ea spune că vecinii i-au aruncat cu clor pe ușa apartamentului și că a fost dată afară din magazin.

„Fetelor este foarte grav ce mi s-a putut întâmpla doar pentru simplul fapt că lucrez la Spitalul Boli Infecțioase Galați. Vecinii din scara blocului unde am locuit mai bine de 20 de ani… Mi-au aruncat cu clor pe ușa apartamentului… Mi-au trimis poliția acasă… M-au dat afară din magazinul blocului doar pentru că lucrez la Spitalul Boli Infecțioase!!!! Ce să înțeleg…. E discriminare????”, a scris femeia.

😡😡😡😡Fetelor este foarte grav ce mi s-a putut intampla doar pentru simplul fapt ca lucrez la Spitalul Boli Infectioase…

Publicată de Mihaela Moga Pal pe Miercuri, 1 aprilie 2020

FOTO: drcisneros/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.