O ambulanță a fost atacată cu pietre în Brăila

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

O ambulanță care transporta doi pacienți la spital a fost atacată cu pietre de mai multe persoane care participau la un protest în apropierea Spitalului Județean. Aceștia era revoltați după ce o tânără a murit la unitatea medicală la scurt timp după ce a născut.

Polițiștii brăileni au identificat 25 de persoane, bărbați și femei, care participau la protest și urmează să stabilească cine sunt cei care au aruncat cu pietre și au spart unul din geamurile autospecialei.

Noul ministru al Sănătății, Victor Costache, a făcut un apel la calm, după acest icident.

„De fiecare dată când se pierde un pacient, este o tragedie şi vreau să vă asigur că pe durata mandatului meu, orice pierdere de vieţi umane într-un spital din România va fi analizată cu atenţie şi cu maximă seriozitate.

Încă de când am preluat mandatul şi de când am fost informat de această situaţie, am trimis Direcţia de control din cadrul DSP-ului, din cadrul ministerului şi am trimis inclusiv un consilier personal din cadrul ministerului pentru a se informa de situaţie.

Ştiu că este o anchetă în acest moment, care se desfăşoară atât la Colegiul Medicilor, cât şi la Parchet, cât şi prin structurile Ministerului Sănătăţii. Încă o dată transmit părerile de rău şi empatia faţă de suferinţa familiei, dar rog pe toţi cei implicaţi, inclusiv mass-media, să păstrăm calmul asupra acestei tragedii, până la aflarea adevărului.

Astăzi ne-am întâlnit special şi cu preşedintele Colegiului Medicilor, cu domnul Borcean, pentru a transmite un semnal puternic că orice astfel de tragedie este analizată imediat şi cu maximă seriozitate”, a declarat Costache, la Sibiu, într-o conferinţă de presă.

O tânără a acuzat dureri la o lună după naștere și după ce a fost dusă cu ambulanța la Spitalul nr. 3 din Brăila i s-a pus diagnosticul de discopatie lombară. A primit tratament antiinflamator, însă a doua zi starea ei s-a agravat. A fost din nou transportată cu ambulanța la Spitalul de Urgență, unde i s-a pus diagnosticul de meningită.

Potrivit primelor date ale necropsiei, un rest de placentă de aproximativ 2 centrimetri pătrați, uitat în organism după naștere, ar fi declanșat septicemia.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.