O agenție vinde vacanțe în Ucraina. Cât costă un tur în țara vecină în care e plin război

FOTO: Wikimedia Commons
FOTO: Wikimedia Commons

O agenție de turism invită oamenii să călătorească prin Ucraina. Au apărut imediat și doritori, potrivit CNN. 150 de persoane s-au înscris deja pentru diverse tururi prin orașele în ruine, dar și pentru alte obiective turistice care nu au fost deocamdate afectate de război.

Site-ul agenției de turism, VisitUkraine, are în jur de 1,5 milioane de accesări în fiecare lună, în creștere cu 50% față de cifrele de dinaintea invaziei.

Fondatorul fiermei de turism, Anton Taranenko, spune că ceea ce este astăzi în Ucraina nu este doar despre bombe, ci și despre modalitatea în care oamenii se ajută unii pe alții.

Pe site scrie că „peste drum de locul în care a căzut o bombă se poate mânca tradițional la un bistro care a fost redeschis. Viața continuă și există speranța că, în curând, toate acestea se vor termina. Copiii cresc, viața merge mai departe, încercăm să ne bucurăm de ea”.

Agenția de turism oferă mai multe tipuri de tururi, iar unul dintre ele se numește „Orașe curajoase”. Se fac tururi de o zi, care costă 50 de euro, prin Chernivtsi, Odesa, Sumy sau Kiev.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.