Nume ciudat pentru copil, interzis de judecător

copil
Foto: 192635 / pixabay.com

O instanță de judecată din Franța le-a interzis părinților unei fetițe să îi pună numele „Nutella”. Judecătorul a decis că, deoarece „Nutella” este numele unui celebru brand de cremă de ciocolată, fetița ar avea de suferit de-a lungul vieții din cauza ironiilor și a glumelor legate de numele său, relatează BBC.

În schimb, judecătorul a decis ca fetiței să i se pună numele „Ella”.

„Este contrar intereselor copilului să aibă un nume care nu poate duce decât la tachinări și la ironii”, a explicat judecătorul.

De regulă, părinții francezi sunt liberi să își aleagă numele pentru copii, însă reprezentanții autorităților locale au dreptul de a raporta unei instanțe numele pe care le consideră nepotrivite.

În acest caz, părinții nu au venit în instanță, așa că în absența lor magistratul a decis că „Ella” este un nume mai potrivit pentru bebelușul lor.

Începând cu anul 1993, în Franța au existat mai multe cazuri în care părinților li s-a dat voie, până la urmă, să își numească nou-născuții așa cum au dorit sau cu nume foarte apropiate. De exemplu, un judecător a decis că un cuplu nu își poate boteza fiica „Fraise” („căpșună” – n.r.) deoarece aceasta ar urma să fie ținta glumelor; însă părinții au reușit să obțină acceptul autorităților de a o numi „Fraisine”, un nume popular în secolul al XIX-lea.

Într-un alt caz, din 1999, Iain și Sophia Renaud au reușit să îi pună fiicei lor numele „Megane”, chiar dacă autoritățile s-au opus inițial, pe motiv că numele complet al fetei (Renaud Megane) va suna precum cel al unei mărci cunoscute de mașini (Renault Megane).

Iată alte câteva nume interzise în diferite țări din lume:

Noua Zeelandă: Yeah Detroit
Germania: Matti (numele a fost respins deoarece judecătorul a considerat că nu indica genul copilului)
Suedia: Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116 (numele a fost propus de părinți ca formă de protest față de legea care interzice anumite nume, însă și acesta a fost respins)
Japonia: Akuma (înseamnă „demon”)
Portugalia: Mona Lisa

Foto: 192635 / pixabay.com

Recomandările editorilor GreatNews:

O tânără aproape oarbă, ajutată să își vadă copilul nou-născut
Cele mai căutate zone de schi din România
Apel al iubitorilor de animale: Nu mai aruncați puii de câini și pisici la tomberon

output_k1Qt9G

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.