Numărul de angajați din România, cel mai mare din ultimii 20 de ani

Numărul persoanelor care muncesc cu acte în regulă în România a ajuns la 4,84 milioane în luna mai, peste nivelul atins înainte de criza economică din 2008.

Numărul angajaților români care sunt în activitate în prezent este cel mai mare din România în ultimele două decenii, depășind nivelul din septembrie 2008, când a fost vârful boom-ului economic.

Atunci, chiar înainte de primele efecte ale crizei financiare globale, erau angajați în România 4,83 de milioane de muncitori, scrie Ziarul Financiar.

În primele cinci luni ale anului 2017, companiile din România au angajat peste 114.000 de oameni. Din ianuarie 2011, când a fost atins cel mai slab nivel în ceea ce privește numărul de angajați, în România au apărut peste 750.000 de locuri de muncă.

”Era previzibil că numărul angajaților din economie să ajungă și să depășească nivelul din timpul boom-ului economic, deoarece este o cerere foarte mare pentru angajați, iar oferta este mică”, a explicat Florin Godean, director general al Adecco România, o importantă companie de recrutări.

Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă, veți găsi cu siguranță unul aici.

Ca să fiți la curent și cu alte oferte de pe piața locurilor de muncă, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.