Numărul anti-PSD. Facebook își cere scuze utilizatorilor blocați după ce au evaluat pagina Poliției

plăcuțe suedia
Foto: captură Facebook

Mai multe conturi de Facebook au fost suspendate pentru o perioadă de timp după ce au dat calificativ minim paginii Poliției Române.

Facebook Europe a spus, pentru Hotnews.ro, că își asumă responsabilitatea și că totul s-a întâmplat dintr-o eroare a sistemelor automate de depistare a spam-urilor.

„Ne pare foarte rău de greșeală. Profilurile au fost suspendate din greșeală de sistemele noastre automate și au fost restabilite cât de repede posibil după ce am putut investiga situația. Ne pare rău pentru neplăcerile cauzate.

Confirmăm că, în urma investigației, am descoperit că blocările au fost rezultatul unei erori la sistemele noastre automate anti-spam”, scrie în răspunsul Facebook, pentru Hotnews.ro.

După bâlbele Poliției Române legate de scandalul numărului anti-PSD, aproximativ 50.000 de utilizatori au evaluat cu o stea din cinci pagina de Facebook a Poliției Române.

Înainte de scandal, pagina de Facebook a Poliției Române era evaluată la 3,2 stele și avea 5.000 de review-uri. Acum are 1,1 și peste 53.000 de review-uri.

Răzvan Ștefănescu a intrat cu mașina în România pe 17 iulie, prin Vama Nădlac. Mesajul său a fost fotografiat și s-a viralizat pe rețelele sociale. În zece zile a fost oprit în trafic de patru ori de polițiști în Olt, Hunedoara și Dolj și s-a considerat că actele sunt în regulă.

La începutul acestei săptămâni, polițiștii l-au oprit în Capitală, i-au confiscat numerele și permisul și l-au chemat la audieri după ce a fost anunțat că i se întocmește dosar penal.

Scandalul a fost amplificat și de purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere, care a scris pe pagina de Facebook a Poliției Române că toți cei care jignesc polițiștii să nu mai apeleze la ei când au probleme, ci la „vecini sau popi”. Ulterior, a șters mesajul și a spus că a fost înțeles greșit.

Reprezentanții Brigăzii Rutiere au transmis că poziția lui Ovidiu Munteanu este una „strict” personală, iar „Brigada rutieră nu achiesează la cele transmise”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.