Surpriză la numărarea voturilor. Partidul care intră în Parlament la limită

angajarea răspunderii guvernului parlament
Foto: cdep.ro

După numărarea a 99% din voturi de către Biroul Electoral Central rezultă că vom avea un Parlament cu 6 partide politice.

Deși potrivit exit poll-ului IRES prezentat aseară PMP, partidul fostului președinte Traian Băsescu, nu intra în Parlament, numărătoarea voturilor arată că și Partidul Mișcarea Populară va obține mandate de deputați și de senatori.

Astfel, PMP a obținut 5,34% din voturi la Senat și 5,06% din voturi la Camera Deputaților și a trecut pragul electoral de 5% necesar pentru a intra în Parlament.

Aseară, în exit poll-ul prezentat de IRES, PMP obținea 4,6% la Camera Deputaților și 4,7% la Senat.

Datele oficiale sunt puțin diferite și în ceea ce privește USR-ul, care obținea în exit poll în jur de 9,3%, dar care are, de fapt, mai puține voturi: aproximativ 8,5%.

Iată ce procente au obținut partidele, potrivit datelor BEC prezentate de Digi24:

SENAT

PSD – 46,09 %

PNL – 20,26 %

USR – 8,55 %

UDMR – 6,28 %

ALDE – 6,07 %

PMP – 5,34 %

CAMERA DEPUTAȚILOR

PSD – 45,9 %

PNL – 19,88 %

USR – 8,49 %

UDMR- 6,29 %

ALDE – 5,64 %

PMP – 5,06 %

S-au numărat 99% din voturi. Câți parlamentari va avea fiecare partid

Potrivit Știrile ProTV, PSD a obținut cel mai mare scor la alegerile parlamentare 2016 în aproape toate județele din România, cu excepția:

* Sibiu, Alba și Cluj – unde a câștigat PNL
* Satu Mare, Mureș, Harghita, Covasna – unde a câștigat UDMR

harta județe partide alegeri parlamentare 2016
Cum s-au împărțit voturile românilor. Foto: Știrile ProTV

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.