Nu mai sunt locuri la ATI în București pentru pacienții cu COVID-19

spitalul universitar de urgență
Spitalul Universitar de Urgență. Foto: Wikimedia

Un pacient aflat în stare gravă a fost transferat cu elicopterul de la Spitalul Universitar de Urgență din București la Spitalul de Urgență din Craiova, din cauza lipsei de paturi în secțiile de ATI-COVID din Capitală.

Departamentul pentru Situații de Urgență a spus că a fost atinsă capacitatea maximă de internare pe secțiile de terapie intensivă a spitalelor care se ocupă de pacienți infectați cu coronavirus.

Pacientul a fost transferat cu un elicopter Mi-8, fiind, în același timp, intubat și ventilat mecanic.

Secțiile de terapie intensivă din Capitală erau aproape de punctul maxim de ocupare încă de săptămâna trecută.

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că vor fi tot mai frecvente aceste transferuri de pacienți din zonele cu secții ATI pline către spitale COVID-19 mai puțin aglomerate.

România a atins azi un nou record al infecțiilor cu coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost confirmate încă 1.119 cazuri de COVID-19, din 22.532 de teste.

Numărul pacienților aflați la terapie intensivă a crescut și el la un nivel record: 301. Capacitatea totală a României în ceea ce privește paturile de terapie intensivă este de aproximativ 2.000, însă un astfel de număr de pacienți va fi greu de gestionat de personalul medical existent, care este insuficient spun specialiștii din domeniu.