Nu doar Simona Halep strălucește la Beijing. Victorie splendidă și pentru Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea i s-a alăturat Simonei Halep în sferturile de finală ale turneului de la Beijing, reușind să o elimine pe a patra favorită, Karolina Pliskova, din Cehia.

Trecuseră patru ani de zile de când Sorana Cîrstea nu mai învinsese o jucătoare din Top 5 WTA, însă astăzi, la Beijing, târgovișteanca a fost de neoprit, adjudecându-și victoria cu stil, scor 6-1, 7-5.

Sorana Cîrstea, care nu este printre favorite la importanta competiție din capitala Chinei, bifează cel de-al patrulea sfert de finală al anului în cirucuitul WTA, după cele de la Istanbul, Madrid și Seul. O semifinală la Beijing ar fi cel mai bun moment al sezonului pentru jucătoarea de pe locul 46 în lume.

Învinsă de Pliskova în singurul duel direct, românca în vârstă de 27 de ani a evoluat splendid astăzi și s-a impus în doar 83 de minute. Cu un procentaj excelent la punctele jucate cu primul serviciu, Sorana a început meciul cu un game pierdut pe propriul serviciu, însă a revenit spectaculos și le-a câștigat pe următoarele șase într-o manieră categorică.

Cîrstea a făcut o singură greșeală neforțată în acea serie de șase game-uri câștigate, în timp ce Pliskova a cedat primul set cu 17 erori neforțate.

Setul secund, mai echilibrat, a fost dominat inițial de Pliskova, care a condus cu 5-2 și a avut trei mingi de set. Sorana a reușit o mare evadare, anulând șansele cehoaicei și bifând o nouă serie spectaculoasă, de această dată de cinci game-uri consecutive.

În sferturile de finală, Sorana Cîrstea va încrucișa racheta cu Jelena Ostapenko, din Letonia. Campioana de la Roland Garros, cap de serie 9 la Beijing, este într-o formă excelentă și a câștigat singurul duel cu românca, în urmă cu o lună, în turul 2 la US Open.

Învingătoarea acestui meci va juca, în semifinale, împotriva câștigătoarei duelului dintre Simona Halep, care tocmai a bifat prima victorie din carieră în fața Mariei Șarapova, și o altă rusoaica, Daria Kasatkina.

Simona Halep a învins-o pe Maria Șarapova! Povestea victoriei splendide a româncei la Beijing