Novak Djokovici, eliminat de la US Open pentru că a lovit un arbitru

Principalul favorit la câștigarea turneului de Grand Slam de la New York a fost descalificat, după ce a lovit din greșeală cu o minge un arbitru de linie.

Djokovici, în vârstă de 33 de ani, a trimis, la nervi, o minge în spate, după ce își pierduse serviciul în fața spaniolului Pablo Carreno Busta. Sârbul a lovit o femeie arbitru în gât, iar după o discuție lungă cu oficialii turneului, a fost descalificat din competiție.

Incidentul s-a petrecut spre finalul primului set al meciului din turul 4, când scorul devenea 6-5 pentru jucătorul iberic.

”Potrivit regulamentului US Open, în urma acțiunii de lovire intentionată a mingii într-un mod periculos sau fără a ține cont de consecințe, arbitrul partidei l-a descalificat pe Novak Djokovici din competiție”, au transmis reprezentanții Asociației de Tenis din Statele Unite ale Americii.

Pentru că a fost descalificat, Djokovici nu va primi niciun punct și niciun ban pentru evoluțiile sale de la US Open 2020.

Sârbul era mare favorit la titlu, mai ales că, până la descalificarea din meciul cu spaniolul Carreno Busta, nu pierduse niciun meci în 2020.

Novak Djokovici are în palmares 17 titluri de Grand Slam.

US Open va fi câștigat, astfel, de un alt jucător în afară de Djokovici, Roger Federer sau Rafael Nadal. Este pentru prima oară când acest lucru se întâmplă în turneele de Grand Slam din ultimii patru ani. Ultima oară când un jucător din afara celor trei a câștigat un titlu major a fost în 2016, când Stanislas Wawrinka a câștigat US Open.