Novak Djokovici a deschis un restaurant care oferă mâncare gratuită: ”Am câștigat destui bani cât să hrănesc toată Serbia”

Jucătorul de tenis Novak Djokovici, fost lider mondial, spune că vrea să ajute țara în care s-a născut și care l-a susținut în cariera sa fabuloasă.

Djokovici, 30 de ani, în prezent numărul 6 în lume, a câștigat 12 titluri de Grand Slam și aproape 110 milioane de dolari doar din premii.

Superstarul născut la Belgrad a deschis un nou restaurant în țara sa natală, urmând să ofere mâncare gratuită ”nevoiașilor”. Djokovici va mai inaugura un astfel de restaurant, al treilea, în curând.

Novak Djokovici, considerat de mulți ca fiind printre cei mai valoroși jucători din istoria tenisului, a câștigat, doar în anul 2015, peste 20 de milioane de dolari din premiile oferite de turnee.

”Banii nu sunt o problemă pentru mine. Am câștigat suficient ca să hrănesc toată Serbia. Cred că merită acest lucru doar pentru susținerea pe care mi-o oferă”, a spus Djokovici într-un comunicat.

În 2009, superstarul sârb a deschis un restaurant numit ”Novak” în apropiere de Belgrad Arena, în capitala Serbiei. În 2016, el a deschis un restaurant vegan, ”Eqvita”, în Monte Carlo, unde Novak și familia sa își au reședința.

”Mâncarea este pasiunea mea. Dintre toate lucrurile pe care le-am experimentat în viață, mâncarea m-a schimbat cel mai mult. Dieta a avut un rol crucial în succesul meu profesional. Vreau să împart acest lucru cu lumea”, a mai spus Novak Djokovici, care continuă și o tradiție de familie, părinții săi având, de asemenea, un restaurant.

Novak Djokovici a câștigat de șase ori Australian Open, de trei ori la Wimbledon, de două ori US Open și o singură dată la Roland Garros. Sârbul s-a impus și de cinci ori la Turneul Campionilor și are în palmares și Cupa Davis.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.