Noul primar al Brașovului a fost exmatriculat din facultate: Am rămas întreținător al bunicii mele

FOTO: Allen Coliban/Facebook
FOTO: Allen Coliban/Facebook

Noul primar al Brașovului, Allen Coliban, a fost acuzat că și-a trecut în CV faptul că a terminat Facultatea de Automatică și Calculatoare, dar în realitate a fost exmatriculat.

Acuzațiile vine de la profesorii universitari Ciprian Dobre, prodecan al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare şi Traian Rebedea, potrivit Adevărul.

Între timp, Coliban a corectat CV-ul și a precizat pe blogul său că „a urmat cursurile Facultății de Automatică și Calculatoare” și că nu are licență în acest domeniu. El a scris pe blog că a urmat două facultăți – Automatică și Calculatoare (5 ani) și Management (3 ani), iar din motive personale licența și-am dat-o doar în Management.

„Am editat descrierea din CV, astfel încât să fie clară partea legată de licență și regret că nu am clarificat-o mai devreme. Da, am renunțat la a-mi da licența în 2005, după ce terminasem anul 5 de facultate. Cu mintea de acum poate că aș lua o altă decizie, dar la 20 și ceva de ani și în contextul de atunci a fost decizia cu care am fost împăcat. Am avut noroc că din punct de vedere profesional, au contat mereu doar rezultatele pe care le-am obținut, nu diploma, IT-ul fiind un domeniu plin de astfel de exemple”, a scris pe blog Coliban.

Acesta mai precizează că în CV nu a scris este absolvent al Facultății de Automatică și Calculatoare.

„Povestea ţine de o problemă şi de aspecte personale. În 2002, când eram student al acestei facultăţi, a decedat tatăl meu. Am rămas întreţinător al bunicii mele, diagnosticată cu Alzheimer, lucru care m-a obligat să mă mut la Braşov.

În 2005 am terminat anul 5, ar mai fi trebuit să închid două laboratoare pe care nu am putut să le echivalez. Aceasta a fost decizia profesorilor. Examenele mi le dădusem. Ar fi trebuit să echivalez aceste două laboratoare – asta însemna un semestru petrecut la Bucureşti, lucru pe care nu mi-l mai permiteam”, a explicat reprezentantul USR-PLUS, într-o conferință de presă.

Coliban a mai precizat că în acel moment a decis să nu mai meargă la facultate şi să nu-şi dea licenţa, deşi urmase cursurile anului V.

„Am avut o carieră de zece ani în IT, în care nimeni nu mi-a cerut această diplomă, o carieră de care sunt foarte mândru, aşa cum sunt de altfel mândru de cei cinci ani petrecuţi la una dintre cele mai dificile facultăţi din România. (…) Din 2002 până 2005, cât am fost la facultate, nu am fost exmatriculat.

În momentul în care am renunţat să mai merg la facultate, din 2005, după patru ani de zile, s-a produs această eliminare din registre. Este o decizie administrativă, care nu are legătură cu actul de învăţământ.

Nu am fost exmatriculat pentru ceva ce am făcut, ci pentru faptul că am renunţat să îmi mai dau licenţa în anii următori”, a precizat el.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.