Noul Guvern Orban a fost votat de Parlament

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Guvernul Ludovic Orban a fost votat astăzi de Parlamentul României, în contextul în care țara trece prin criza provocată de pandemia de coronavirus.

Au fost 286 de voturi pentru, 23 de voturi împotrivă și o abținere, transmite postul de televiziune Digi 24.

Premierul Ludovic Orban se află în continuare în autoizolare la Vila Lac, până în 23 martie, însă va putea părăsi vila pentru depunerea jurământului, în urma unei decizii luate astăzi care permite, în situații excepționale, ca membrii guvernului să iasă din autoizolare, dacă respectă anumite reguli.

Astfel, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a adoptat o hotărâre prin care membrii Guvernului și oficialii de rang înalt din instituțiile aparținând sistemului național de securitate și de apărare pot ieși din izolare, cu păstrarea distanței de minimum 5 metri față de alte persoane care nu se află în izolare, și cu obligativitatea portului măștii de protecție.

Ei pot ieși din izolare exclusiv pentru exercitarea obligațiilor expres prevăzute de Constituție și strict pe durata exercitării acestor obligații.

Premierul Ludovic Orban și miniștrii săi vor veni individual în fața președintelui Klaus Iohannis pentru a depune jurământul.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.